80% din fermele de vaci sunt în prag de FALIMENT! Care sunt cauzele reclamate de fermieri

by Redactia
13 views

Aproape 80% din fermele de taurine din România sunt în pragul falimentului – este avertismentul venit din partea lui Zoltan Haller, fondator al Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțata Românească” tip Simmental (ACVBR-SIM).

Potrivit acestuia, fermierii mici, care dețin sub 15 capete de animale și însumează aproape 80% din totalul fermelor de taurine din România, nu mai pot face față la condițiile actuale ale pieței. Problemele pe care le reclamă aceștia sunt multiple.

”Undeva la aproape 80% din fermele din România au până în 15 capete ca și efectiv de taurine. Deci din 200.000 de exploatații înregistrate, 80% înseamnă foarte mult. Aceste ferme sunt aproape de faliment, din cauza prețului mic al laptelui la poarta fermei, din cauza subvențiilor care întârzie să apară, din cauza costurilor mari de producție a litrului de lapte, din cauza lipsei forței de muncă și mai pot să număr și alte cauze care duc la dispariția acestor ferme”, a precizat Zoltan Haller pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More