Factura de curent la o fermă cu 100 de vaci: cel puțin 10.000 de lei pe lună!

by Redactia
66 views

Prețul energiei apasă tot mai greu pe umerii producătorului român. Zootehnia este printre sectoarele afectate, explică Toader Neață-Împăratu, președintele Asociației Generale a crescătorilor de Taurine din România – AGCTR.

Invitat în cadrul emisiunii Agrostrategia (TVR 1) de marți, 13 septembrie, liderul AGCTR a vorbit despre scumpirile care au lovit fermele de animale.

”Numai la energie, la curent, dacă vorbim este jale. Un fermier mediu – deci vorbesc mediu – în jur 100 de vaci plus tineretul aferent, plătește cel puțin 10.000 lei curentul pe lună. Mai vin și salariile și utilitățile, vine și motorina. Practic nu rămâne cu nimic și trebuie să aducă bani de acasă. Dar cât să aducă de acasă, pentru că zootehnia la ora actuală este în faliment!”, a declarat Toader Neață în emisiunea realizată de Vlad Macovei, fondatorul Agrointeligența.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More