Noi reguli pentru băncile aflate în faliment și o protecție mai bună a depozitelor în UE

by Redactia
17 views

Comisia Europeană a adoptat marți o propunere de ajustare și consolidare a cadrului existent al UE de gestionare a crizelor bancare și asigurare a depozitelor (CMDI), cu accent pe băncile mijlocii și mai mici.

Sectorul bancar al UE, care include un cadru puternic de gestionare a crizelor, a devenit mult mai rezistent în ultimii ani. Instituțiile financiare din UE sunt bine capitalizate, foarte lichide și supravegheate îndeaproape.

Cu toate acestea, experiența a arătat că multe bănci mijlocii și mai mici în faliment au fost gestionate cu soluții în afara cadrului de rezoluție. Aceasta a implicat uneori folosirea banilor contribuabililor în locul resurselor interne necesare băncii sau a rețelelor private de siguranță finanțate de industrie (scheme de garantare a depozitelor și fonduri de rezoluție).

Propunerea de marți va permite autorităților să organizeze o ieșire ordonată de pe piață pentru o bancă în faliment de orice dimensiune și model de afaceri, cu o gamă largă de instrumente. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More