DE CE A INTRAT IN INSOLVENTA CONSTRUCTII GENERALE MOLDOVA SRL

by Redactia
39 views

Cauzele intrării în insovență în această vară a firmei Construcții Generale Moldova SRL din Bacău, care avea circa 110 angajați în 2020-2021, nu țin de managementul firmei, după cum a arătat administratorul judiciar.

Mai degrabă, necazul a venit în urma câștigării unui contract de investiții publice.

În 2019, Consiliul Județean Bacău a atribuit contractul de proiectare și executie lucrări “Regiunea Nord – Est  Axa Rutieră Strategică 3 Neamț – Bacău,  DJ  207D” asocierii formată din Co.Ge.Pa SPA, Simco SRL, Construcții Generale Moldova SRL, Servrut Construct SRL, Studio Corona.

Printr-un act adițional la acordul de asociere, Construcții Generale Moldova SRL a devenit lider de asociere, având astfel dreptul de a reprezenta asocierea.

Deși Construcții Generale Moldova SRL a avut o activitate profitabilă, falimentul asigurătorului City Insurance, asociat cu refuzul Consiliului Județean Bacău de a  accepta o asigurare emisă de o instituție financiară nebancară, au avut ca urmare reținerea a încă 10% din fiecare factură emisă, cu titlu de garanție de bună execuție, acest procent fiind tocmai marja de profit a firmei de construcții, din care se achiziționau materialele.

Creșterea prețurilor materialelor, a energiei și a combustibililor a dus la imposibilitatea fortuită de executare a contractului de achiziții publice, iar Consiliul Județean Bacău a…

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More