Faliment cu iz penal la Pandurii Lignitul Târgu Jiu

by Redactia
26 views

Șase dosare penale au fost deschise, ȋn ultimii ani, de către instituții precum parchetul local Târgu Jiu, DIICOT, DNA, parchetul de pe lângă ICCJ, cu privire la activitățile infracționale de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Ultimul și cel mai grav este dosarul penal nr. 44DP/2020 privind infracțiuni de grup infracțional organizat la nivel de membri asociați ai clubului, bancrută frauduloasă, delapidare, fals și uz de fals. Prejudiciul adus statului român este estimat la peste șase milioane de euro, dar ancheta bate pasul pe loc și vinovații ȋncă nu au plătit niciun leu.

„Statul român, prin pasivitatea organelor de justiție, se poate considera complice la grupul infracțional organizat care a delapidat și delapidează, ȋn continuare, banii publici obtinuți de la clubul sportiv, de la actualii și foștii membri asociați. Aceștia, culmea, reprezintă chiar statul – Societatea Complex Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu. Deci, din taxele și impozitele comunității locale sunt finanțați infractori cercetați penal, iar cei care ar trebui să ȋi tragă la răspundere nu o fac, blocând dosarele și tergiversând aplicarea legii”, susține Valeriu Marius Peptenatu, fost președinte al galeriei oficiale a clubului.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More