13 ieşeni au plătit bani grei pe maşini noi, dar nu le-au mai văzut. Înşelăciune sau gestiune defectuoasă?

by Redactia
30 views

Acuzaţiile de înşelăciune aduse administratorului unui showroom s-au transformat în faţa instanţei într-un simplu faliment. Procurorii nu au reuşit să-i convingă pe magistraţi că administratorul ar fi beneficiat cu ceva de pe urma banilor încasaţi de la clienţi.

După patru ani de anchetă, procurorii l-au trimis în judecată pe Ionuţ Saviuc, în 2018, pentru înşelăciune. Cele 13 fapte prezentate în rechizitoriu reprezentau tot atâtea situaţii în care Hachi Motors încasase bani de la cei interesaţi în achiziţionarea unor automobile Honda, fără să mai fi şi livrat vehiculele.

Printre victime s-a numărat şi un avocat, care a achitat în februarie 2014 suma de 15.600 lei, reprezentând un avans de 20% pentru achiziţionarea unui autoturism Honda Civic. Teoretic, Hachi Motors ar fi trebuit să rezerve maşina şi să achite furnizorilor banii necesari. Când a venit vorba de livrarea efectivă a maşinii, avocatul a aflat întâi că aceasta va întârzia timp de o lună. Bănuitor, a cerut restituirea avansului. Nu a reuşit să-şi recupereze banii, aşa că s-a ajuns la instanţă şi la executare silită.

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More