ATRADIUS: 49% dintre vanzarile intre companii sunt afectate de intarzieri de plata

by Redactia
14 views

Aproape jumatate dintre vanzarile intre companiile din Romania sunt afectate de intarzierile de plata iar industriile constructiilor si farmaceutica se confrunta cu datorii neperformante, arata un barometru realizat de o companie care furnizeaza servicii de asigurare a creditelor comerciale.

“Studiul Atradius observa ca, in Romania, mediul de tranzactionare este unul relativ stabil, in care circa 60% dintre companii nu raporteaza nicio schimbare semnificativa in comportamentul de plata al clientilor B2B in ultimele 12 luni. Cu toate acestea, 49% din toate vanzarile intre companiile din Romania sunt afectate de intarzierile de plata, desi in general, datoriile neperformante sunt constante, reprezentand 5% din toate vanzarile B2B pe credit. Sondajul nostru indica si faptul ca Industriile constructiilor si farmaceutica se confrunta cu datorii neperformante, in timp ce companiile din sectorul metalurgic sunt cel mai putin afectate”, a explicat Alexandra Mehedintu, Country Manager Romania, Atradius Credito y Caucion S.A. de Seguros y Reaseguros.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More