Fantomele City Insurance și Euroins bântuie CCR. Se încearcă anularea despăgubirilor

by Redactia
14 views

Curtea Constituțională a fost nevoită să emită o a șaptea decizie de respingere a excepției de neconstituționalitate în cazul dosarelor RCA. De data aceasta, excepția a fost invocată în sute de dosare de despăgubiri de la City Insurance și Euroins, companii intrate în faliment care continuă să ceară în instanță anularea despăgubirilor, invocând tarifele prea mari din service-uri. Dosarele datează din 2019, 2020 și 2021, semn că se încearcă doar tărăgănarea achitării sumelor de bani cuvenite unităților reparatoare și cetățenilor.

Firmele de asigurări care au intrat în faliment continuă să blocheze activitatea Curții Constituționale, invocând excepții de neconstituționalitate în cauze deja soluționate prin mai multe decizii de către CCR. Probabil, în spatele asaltului cu dosare se află tactica tragerii de timp sau poate se speră că judecătorii CCR vor fi prinși în toane bune și vor da, în sfârșit, și o decizie în favoarea multinaționalelor din asigurări. Ultima decizie împotriva încercărilor firmelor de asigurări de a desființa articolele din Legea RCA care permite service-urilor să-și stabilească propriile tarife la manoperă, a apărut în Monitorul Oficial din 12 august 2024. Curtea a mai emis alte 6 decizii identice pe aceleași excepții de neconstituționalitate, ultima fiind chiar în luna ianuarie a acestui an. De data aceasta, excepția de neconstituționalitate a fost ridicată pentru alte câteva sute de dosare de despăgubiri de la City Insurance și Euroins.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More