ZF Live. Tarom, o gaură neagră. Cum pierzi 2 mld. lei într-un deceniu şi nu păţeşti nimic. Nicolae Demetriade, fost şef al Tarom: Pe lângă vânzarea sloturilor de pe aeroportul Heathrow, se spune că divizia tehnică urmează să se externalizeze într-o asociere cu Lufthansa Tehnic. O greşeală fantastică

by Redactia
15 views

♦ În utimul deceniu,  transportatorul de stat a adunat pierderi totale de 2 mld. lei şi continuă să fie o „gaură neagră“ deşi piaţa pe care activează este una din cele mai efervescente.

Tarom are nevoie la conducere de oameni cu experienţă în aviaţie, cu rezultate, de profesionişti dar şi de o strategie de redresare eficientă, pentru că a pierdut cotă pe piaţa aeriană.

„Din păcate, constatăm că este o situaţie foarte tristă, în sensul că după vreo 15 ani de pierderi de sute de milioane de euro, acum s-a ajuns într-o etapă în care cu un ajutor de stat autorizat de Comisia Europeană toată lumea speră că Tarom se va revigora, îşi va reveni“, a spus Nicolae Demetriade, fost director executiv şi membru în consilul de administraţie  al companiei în 2013. El a mai fost la cârma Tarom în perioada 2001-2002. Demetriade spune că acum compania este obligată la anumite concesii. Recent, compania de stat Tarom a anunţat că vinde  sloturile de pe aeroportul Heathrow (Londra), către Qatar Airways, această tranzacţie urmând să se finalizeze la data de 26 octombrie 2024. Nici numărul de pasageri pe care îi avea transportatorul pe această rută şi nici valoarea tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More