Primăria Reșița, hotărâtă să cumpere și să vândă

by Redactia
9 views

REȘIȚA – Vila Veche și Vila Roșie ale UCM Reșița fac parte din prima categorie, fostul Institut de proiectări dintr-a doua!

Consiliul Local al municipiului, întrunit ieri în ședință ordinară, a epuizat în circa 30 de minute întreaga ordine de zi ce a cuprins 48 de puncte, mai puțin cel de „Diverse“ care n-a mai fost dezbătut, în lipsa primarului Ioan Popa. Au atras atenția, mai mult ca rezonanță a subiectului decât ca element de noutate, două proiecte de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune pentru cumpărarea a două imobile-monument istoric aflate în proprietatea UCM Reșița SA – societate în reorganizare judiciară. Astfel, legislativul local și-a reconfirmat exercitarea dreptului de preempțiune pentru cumpărarea Vilei Roșii – azi policlinică uzinală la prețul de 60.862,70 euro și a Vilei Vechi la prețul de 77.640,62 euro. Alte două hotărâri identice, la aceleași prețuri, au mai fost adoptate și în luna martie 2023, după ce în iunie 2022 se optase pentru neexercitarea dreptului de preempțiune la vânzarea celor două imobile. Rămâne însă de văzut dacă UCMR (a nu se confunda cu UCMH), prin administratorii săi judiciari și cu acceptul creditorilor garantați, e dispusă să vândă la acest preț.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More