Fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica s-a blocat la plata datoriilor. Bucureștenii încă nu știu cât vor plăti pe gigacalorie la iarnă

by Redactia
19 views

Autoritățile promit de mai bine de zece ani fuziunea dintre producătorul de energie termică al Capitalei și distribuitorul său de agent termic, însă lucrurile se blochează invariabil în aceași loc: la bani. Termoenergetica a acumulat datorii de un miliard de lei către ELCEN, iar plata acestora este condiție pentru realizarea fuziunii.

Concomitent, RADET – vechiul distribuitor de energie termică, intrat între timp în faliment – are datorii istorice de un miliard de euro către ELCEN, aproape 5 miliarde de lei.

 Guvernul a adoptat în data de 31 ianuarie 2024 un memorandum privind fuziunea celor două entități și realizarea unui sistem integrat, iar „condiția pentru realizarea fuziunii dintre Societatea Electrocentrale București S.A. (ELCEN) și Compania Municipală Termoenergetica București (C.M.T.E.B.) este ca toate creanțele curente ale ELCEN deținute împotriva C.M.T.E.B., să fie plătite, în integralitate, la data fuziunii”, spune ELCEN.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More