Amenzi uriașe pentru funcționarii care comit abuzuri asupra cetățenilor. „Este inadmisibil. Oameni cu probleme grave, firme intrate în faliment”

by Redactia
20 views

Funcționarii ANAF ar putea ar putea plăti amenzi uriașe, de până la 10.000 de lei, dacă omit sau refuză să șteargă datele din cazierul fiscal, atunci când legislația prevede că acest lucru trebuie efectuat din oficiu, potrivit unui proiect de lege pus recent în dezbatere, la Parlament. De asemenea, ei ar putea fi „taxați” și dacă emit abuziv, eronat titluri executorii sau nu recurg la procedura medierii pentru debitori, persoane fizice și juridice.

Inițiatorul acestui proiect de lege, senatorul Cristian Bordei (USR), spune că propune aceste măsuri pentru responsabilizarea funcționarilor ANAF au fost inspirate de practica abuzivă în ceea ce privește executarea silită. Parlamentarul spune că din cauza unor astfel de proceduri, dovedite ilegale în instanță, au fost situații în care oamenii au achitat sume la bugetul de stat pentru „nimic”, fără să fie necesar acest lucru.

 „Este inadmisibil ca în legislația noastră să existe un asemenea dezechilibru între organele statului care au numai drepturi și cetățenii care au numai obligații. Proiectul de lege este inspirat din abuzurile asupra cetățenilor, sunt firme care au intrat în faliment, oameni care au probleme grave din cauza măsurilor ilegale ale ANAF.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More