Analiză Sierra Quadrant: Topul celor mai riscante business-uri din România. 135.000 de firme, în pericol

by Redactia
31 views

Numărul firmelor cu probleme ar putea atinge, în 2023, un maxim al ultimilor ani, pe fondul scăderii puternice a consumului, urmare a inflației, scumpirii creditării și accentuării blocajului financiar. Pentru firmele din România, cuvântul de ordine va fi reorganizarea afacerilor, mai ales în sectoarele cele mai sensibile, precum comerțul, construcțiile, industria prelucrătoare și serviciile de transport și depozitare.

Pe fondul efectelor generate de inflație, războiul de la granițe și a scăderii consumului, 135.308 firme au intrat anul trecut în zona de risc, cu 17.592 mai multe decât cu un an în urmă.

Cifra business-urilor cu probleme, comunicată de Registrul Comerțului (RECOM), vine să confirme estimările Sierra Quadrant și avertismentele trase de experții companiei cu an în urmă.

Pe fondul provocărilor din economie, 73.639 de firme au fost radiate în 2022, cu 10% mai multe decât în 2021, 39.320 au fost dizolvate (+24,2%), 15.700 și-au suspendat activitatea (+20,5%), iar 6649 au intrat în insolvență (+8,22%).

Perspectivele lui 2023, din prisma dinamicii business-ului, nu sunt deloc încurajatoare.

Accentuarea blocajului financiar, a fenomenului de dezintermediere și reducerea semnificativă a creditului furnizor, principala modalitate prin care se finanțează firmele din România, vin să pună o presiune suplimentară celei creată de inflație.

Read More.

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More