Averea ascunsă a Ministerului Economiei

by Redactia
16 views

 Statul român deţine doar în Bucureşti, prin Ministerul Economiei, terenuri evaluate la peste 350 mil. euro  Alte câteva sute de mii de hectare sunt deţinute de firmele din afara Capitalei, în judeţe ca Arad, Suceava, Constanţa, Bihor şi Hunedoara.

Terenuri cu o valoare de peste 350 de milioane de euro se află în proprietatea companiilor la care este acţionar Ministerul Economiei, potrivit unei analize a ZF făcute pe baza datelor furnizate de companii şi de consultanţii imobiliari. Unele dintre acestea, prin prisma suprafe­ţelor şi a poziţionării lor, sunt adevărate comori imobiliare, cel mai recent caz identi­fi­cat fiind cel al terenului deţinut de Romaero, companie care şi-a cerut insol­venţa la finalul lui 2023. În total, Ministerul Economiei este acţionar în 42 de companii, unele dintre acestea aflându-se însă în insolvenţă, faliment sau fiind chiar dizolvate.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More