Banca Centrală Europeană încearcă să stabilească cât de expuse sunt băncile din zona euro în cazul unui eventual faliment al Credit Suisse

by Redactia
6 views

Piețele financiare europene au închis în scădere, cu peste 3%, după ce temerilor investitorilor legate de soliditatea sectorului bancar american li s-a adăugat o prăbușire a prețului acțiunilor băncii Credit Suisse.

Prețul acțiunilor băncii elvețiene a scăzut la un minim record, după ce cel mai mare acționar al ei a anunțat că nu va oferi o nouă finanțare, la câteva zile după falimentul băncii americane Silicon Valley.

Și indicele Dow Jones din Statele Unite a înregistrat valori scăzute la tranzacțiile de miercuri.

Banca Centrală Europeană încearcă să stabilească de urgență cât de expuse sunt băncile din zona euro în cazul unui eventual faliment al gigantului bancar Credit Suisse.

Oficiali europeni susțin că problemele băncii elvețiene nu sunt de natură sistemică și că nu ar trebui să afecteze instituțiile de credit din zona euro.

Situația Credit Suisse s-a înrăutățit miercuri, prețul acțiunilor scăzând la bursă cu 30%, după ce cel mai mare acționar al ei, Banca Națională a Arabiei Saudite, a anunțat că nu va participa la o nouă majorare de capital.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More