BREAKING NEWS. Judecătorii au dat prima sentință în schema piramidală City, în timp ce, de doi ani, DIICOT nu a găsit niciun responsabil pentru fraudă

by Redactia
17 views

Tribunalul București a decis pe 10 martie 2023 ca Vivendi, firma lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase și acționar principal al firmei de asigurări City, să restituie către City 17 milioane de euro. Odobescu, cel care deținea atât City, cât și Vivendi, își dăduse sieși cele 17 milioane drept „dobândă”, pentru un împrumut fictiv de 50 de milioane de euro, bani care n-au intrat însă niciodată la compania de asigurări City. Judecătorii au anulat contractul fictiv. 

  • În falimentele financiare, regula investigațiilor este acțiunea rapidă. În cel mai recent faliment din SUA, cel al Silicon Valley Bank, la câteva zile după insolvență a început deja ancheta procurorilor, conform The New York Times. În cazul falimentului City, evaluat de stat la 400 de milioane de euro, după 2 ani procurorii DIICOT nu au nicio persoană cercetată, potrivit răspunsului dat recent de Parchet către Libertatea. 

Secția a VI-a Civilă a Tribunalului București a pronunțat vineri, 10 martie, sentința în dosarul 24626/3/2022. E vorba de procesul civil deschis în urma plângerii pe care Casa de Insolvență Transilvania, în calitate de administrator judiciar al City, a înaintat-o împotriva firmei Vivendi. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More