Căldura extremă şi seceta au distrus mii de culturi din România. Fermierii sunt la un pas de faliment şi cer ajutorul Guvernului

by Redactia
4 views

Canicula face ravagii și pe câmp, acolo unde mii de culturi au fost deja puse la pământ de secetă. În plus, se înmulțesc incendiile de vegetație. În Prahova și în Călărași au ars zeci de hectare de grâu într-o singură zi.

Seceta severă a cuprins deja Moldova, Oltenia, Muntenia, dar și o parte din Banat, acolo unde din sol lipesc 300 de litri de apă pe metru pătrat. Fermierii se simt neputincioși în fața secetei și cer despăgubiri de la Minister.

Temperaturile caniculare din ultimele zile au dus la declanșarea mai multor incendii de vegetație. Doar într-o singură zi, flăcările au ars zeci de hectare de culturi din Călărași și în Prahova. Cea mai mare pierdere a avut-o fermierul din comuna Dumbravă, județul Prahova, care a pierdut jumătate din suprafața de grâu.

În mai puțin de o ora, 20 de hectare de grâu au ars în urma incendiului de vegetație. Pierderile fermierului sunt colosale: 6 mii de lei pe fiecare hectar, iar pe toată aceasta suprafață pierderile însumează 120 de mii de lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More