Cărbunele nu se predă: CE Oltenia a ieșit la vânzare de energie electrică în piață și a vândut tot, dar la preț mai mic

by Redactia
9 views

Complexul Energetic Oltenia, care a rămas singurul producător semnificativ de energie electrică pe bază de cărbune, a încheiat mai multe tranzacții de vânzare de energie electrică pe piața de contracte bilaterale.

CE Oltenia a scos la vânzare, în 16 mai, opt pachete de energie electrică bandă, toate cu livrare fizică în luna iunie, cinci pentru energie la o putere de 5 MW și trei pentru 10 MW. În total undeva la 39.600 MWh, o cantitate destul de mică, totuși.

De fiecare dată, producătorul de energie din Oltenia a scos energia electrică la vânzare la un preț de 335 de lei/MWh, preț care ar putea fi considerat mic. Însă, cum mecanismul de achiziție centralizată (MACEE, care garanta livrarea la 400 de lei) a devenit opțional iar furnizorii nu se mai înghesuie să cumpere, iar iunie este o lună cu producție mare de energie fotovoltaică, CE Oltenia a ales probabil să scoată la vânzare energia pe piața de contracte bilaterale la un preț care să-i și maximizeze șansele de vânzare ale unor cantități de energie care era probabil necontractată.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More