Cât de sigure sunt blocurile din România, în caz de cutremur. Statistici îngrijorătoare

by Redactia
6 views

Cutremurele din Turcia şi Siria şi mai nou cele din Gorj au reamintit bucureştenilor că sute de clădiri din cel mai mare oraş al ţării sunt de fapt uriaşi cu picioare de lut. Primăria Capitalei are pe hârtie sute de imobile care trebuie consolidate. Pe şantiere însă realitatea e alta! 

De ce este o problemă blocarea consolidării imobilelor care prezintă risc seismic în cel mai mare oraş al României? Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a realizat în 2022 un document care arăta negru pe alb că în cazul unui cutremur de de suprafaţă de peste 7 grade, similar celui din 1977, 23.000 de clădiri din Capitală vor suferi „avarii semnificative”. Dintre acestea, o mie de clădiri vor fi avariate grav, respectiv la „nivel de colaps parţial sau total”. La ora actuală, dintre clădirile de locuit cu cel puţin un etaj expertizate seismic, în clasa I de risc sunt 362 de imobile, în clasa II – 373 imobile. Specialiştii estimează însă că în oraş există peste 2.400 de imobile care necesită lucrări de consolidare urgente deoarece sunt un pericol public pentru locatari şi trecători.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More