Ce învață autoritățile americane din falimentul băncilor

by Redactia
5 views

Cele trei bănci americane care au căzut „ca popicele”, oferă deja material de studiu și de reflecție. Ieri, principalele piețe de capital ale lumii au închis pe „verde”, adică pe plus. Este semn că primul val al căderii SVB a fost traversat cu bine. Acesta este scenariul optimist și plauzibil, în același timp.

 

Dar, căderea băncilor, din care cea mai importantă a fost Silicon Valley Bank, aflată undeva în primele 20 de societăți bancare americane, este un bun prilej pentru ca toată lumea, autorități, bancheri și experți să tragă unele concluzii.

La nivel macroeconomic, coordonatele s-au schimbat radical. Săptămâna trecută, Jerome Powell, președintele Rezervei Federale americane, avertizase că inflația rămâne încă prea ridicată și drept urmare ratele de dobândă ar putea crește mai mult decât așteptările. Această afirmație a fost făcută înainte de prăbușirea băncilor.

Acum, scenariile s-au schimbat la 180 de grade. Respectiv, în acest moment, după prăbușirea băncilor, o treime din jucătorii din piață cred că, săptămâna viitoare, FED va lua o pauză de creștere a dobânzii-cheie. Atmosfera este prea tensionată pentru a continua atât de repede creșterea dobânzilor.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More