Ce pot face companiile pentru a depăși starea de dificultate?

by Redactia
18 views

Av. Alina Popa,

Head of Legal Dragoș Ghiță, Practician în insolvență

70% din cifra de afaceri la nivel național este generată de 32.027 de companii de impact (cu active totale de peste 1 mil. EUR). Dintre acestea, 42% sunt azi companii restructurabile sau aflate în insolvență iminentă, arată studiul companiilor de impact realizat de colegii noștri. Iar situația datoriilor companiilor pare că se înrăutățește chiar și pentru companiile care la începutul de 2022 erau într-o stare bună, finanțabile.
Într-un context economic marcat de incertitudini, companiile și antreprenorii trebuie să știe ce opțiuni au la dispoziție pentru a depăși zona de dificultate. În cele ce urmează vom trata, pe scurt, aceste soluții, care ajută companiile (de stat sau private) cu revitalizarea performanței financiare/operaționale sau cu restructurarea acestora. Pentru a înțelege  însă contextul, trebuie întâi să ne uităm la istoria recentă.

Plasa de siguranță

La nivelul anului 2018, datoriile cumulate ale companiilor în dificultate, ce nu erau într-o procedură de redresare1 se ridicau la 29.657 milioane lei. Mai  mult, în perioada 2016-2018, rata de încasare globală a creanțelor bugetare în procedurile de executare silită/insolvență/faliment se situa la nivelul de aproximativ 8%, arată nota de fundamentare a Ordonanței de urgență nr. 6/2019.

Read More.  

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More