Ce se întâmplă cu angajații când se închide firma: drepturile salariaților în caz insolvență sau faliment

by Redactia
29 views

Dificultățile financiare ale firmelor din România au majorat cu aproape 17% numărul celor care au intrat în insolvență în primele luni din an, raportat la perioada similară a anului trecut.

Estimările specialiştilor sunt că numărul insolvenţelor în România ar putea creşte cu 5%, în 2024 faţă de anul anterior, la aproximativ 7.000 de cazuri, ceea ce implică mii de angajați. În plus, potrivit datelor ONRC, doar în ianuarie 509 firme și-au închis porțile, cele mai multe în Bucureşti (76), Cluj (53), Timiş (51), Bihor (42) şi Ilfov (34), iar lucrurile s-ar putea agrava în perioada următoare, după cum se menționează într-o analiză realizată de Allianz Trade, care a avertizat că firmele din întreaga lume se vor confrunta în 2024 cu o creştere a numărului de insolvenţe, pentru al treilea an consecutiv.

Specialiști în dreptul muncii şi resurse umane avertizează că puțini angajați își cunosc drepturile în cazul unei insolvențe sau a unui faliment al firmei la care lucrează.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More