CEC n-a mai cerut să intre în asigurări. Mititelu, ASF: Chiar dacă statul ar deveni jucător RCA prețurile n-ar scădea mult / Ce spune despre riscul unui alt faliment

by Redactia
23 views

Planurile CEC Bank de a lansa o companie de asigurări și așteptările Guvernului Ciucă de a avea un jucător de stat în piața RCA, în plină criză dată de falimentul Euroins, nu s-au mai concretizat anul trecut. Noul vicepreședinte al ASF, Sorin Mititelu, declară într-un interviu HotNews.ro că banca n-a făcut nicio solicitare de autorizare în acest sens și că prețurile nu vor scădea semnificativ nici dacă statul ar deveni jucător în piața RCA.

În primăvara anului trecut, în plină criză dată de falimentul Euroins, urmată de plafonarea prețurilor RCA, fostul premier liberal, Nicolae Ciucă, declara că „susține înființarea unei companii de stat în asigurări, dar care să vândă și RCA, având discuții în acest sens și cu ASF și cu CEC Bank”.

Fără a confirma planurile de a vinde și RCA, oficialii CEC Bank au precizat pentru HotNews.ro că au demarat procedurile pentru înființarea unei societăți de asigurări, așteptată să devină operațională până la sfârșitul anului 2023.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More