CEO, Minprest și Medserv Min vor face parte din AMEPIP

by Redactia
2 views

Guvernul are astăzi în subordine, dar prin intermediul ministerelor și altor autorități publice, peste 200 de companii, cu aproximativ 167.000 de angajați. Aceste companii, cu afaceri de peste 70 miliarde lei și un profit brut de până la 20 miliarde lei, pot fi plasate în coordonarea unei noi structuri, Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), decisă de Guvern la finele anului trecut și avizată de Parlament pentru a funcționa la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în subordinea directă a Executivului și în coordonarea prim-ministrului.

Printre companiile luate în calcul pentru a fi subordonate noii structuri sunt unități mari și cunoscute, precum marile societăți din energie, printre puținele companii de stat cu situație financiară solidă, dar și foarte multe institute de cercetare și societăți mici. AMEPIP va participa la selecția candidaților pentru funcții de conducere și va stabili criterii de performanță pentru companii. Statul are, în prezent, la nivel central, 216 companii operative, 9 în reorganizare, 12 în insolvență și 110 în faliment, scrie Profit.ro.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More