CITR: 42% din totalul companiilor de impact sunt companii restructurabile sau în insolvență iminentă

by Redactia
13 views

70% din cifra de afaceri la nivel național este generată de 32.027 de companii de impact (cu active totale de peste 1 mil. euro). Dintre acestea, 42% sunt azi companii restructurabile sau aflate în insolvență iminentă, arată studiul companiilor de impact realizat de specialiștii CITR, lider în piața de insolvență și restructurare.

Astfel, numărul companiilor în insolvență iminentă a scăzut cu 10% în 2021 față de 2020, dar a crescut cu 7% față de nivelul din 2019, la debutul pandemiei.

„Experiența anilor precedenți ne permite să privim evoluția acestor indicatori de la un nivel macro. Contextul pandemic este relevant, iar impactul revenirii din 2021 ne oferă o aparență de revenire. Comparația cu perioada pandemiei, când mediul de afaceri a beneficiat de măsuri atipice de sprijin, e inegală. Când ajutoarele s-ar opri, multe dintre aceste companii nu ar mai putea să se redreseze fără sprijin specializat. Este firesc să ajungem și la astfel de concluzii după ce roțile ajutătoare ar fi înlăturate“, spune Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More