Companiile intră în faliment pe măsură ce ratele ridicate și sfârșitul ajutorului de refacere post pandemie lovesc puternic afacerile

by Redactia
13 views

Falimentele corporative cresc cu rate de două cifre în majoritatea economiilor avansate, pe măsură ce costurile împrumuturilor se măresc, iar guvernele anulează sprijinul din pandemie pentru afacerile aflate în dificultate.

După un deceniu de scădere, numărul falimentelor corporative din SUA a crescut cu 30% în ultimele 12 luni până în septembrie, comparativ cu perioada din anul precedent, potrivit datelor oficiale. Germania, cea mai mare economie a UE, a declarat că falimentele au crescut cu 25% din ianuarie până în septembrie, comparativ cu perioada din anul precedent.

 La nivelul întregului bloc, insolvența corporativă a crescut cu 13% de la an la an în cele nouă luni până în septembrie, pentru a atinge cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani, potrivit Eurostat.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More