Consiliul Concurenţei susţine proiectul de modificare a Legii RCA iniţiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, transmite Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului

by Redactia
11 views

Consiliul Concurenţei susţine proiectul de modificare a Legii RCA iniţiat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care se află depus la Parlament, iar săptămâna viitoare va veni cu o poziţie referitoare la fiecare amendament, a declarat preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu, la Sinaia.

„În linii mari, suntem armonizaţi cu ASF-ul, susţinem proiectul de lege, susţinem poziţia ASF. Ni s-a cerut poziţia pe fiecare amendament. Sunt în analiză la noi. Sper că săptămâna viitoare vom avea o poziţie a Consiliului pe care o putem transmite Parlamentului. În linii mari, repet, mergem pe linia ASF. Şi ei văd aceeaşi problemă pe care o vedem şi noi: faptul că mecanismele legale actuale nu permit un control bun al costurilor, sunt inflaţioniste, duc la o creştere a costurilor şi, implicit, la o creştere a preţului RCA. Trebuie să găsim o soluţie ca acest lucru să nu se mai întâmple”, a afirmat Chiriţoiu, transmite Agerpres.

El a precizat că autoritatea de concurenţă a propus un preţ recomandat pentru tarifele de reparaţii, însă ASF a venit cu o altă variantă, dar cu acelaşi obiectiv: reglarea pieţei de reparaţii.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More