Contra curentului. Cine sunt antreprenorii care şi-au vândut businessurile create în capitalism şi le-au recuperat când acestea au întâmpinat probleme?

by Redactia
13 views

Fondurile de private equity sau cele de tip venture capital sunt gân­dite ca nişte „maşinării“ capa­bile să multiplice banii inves­ti­torilor. Mai exact, aceste structuri strâng capital de la instituţii sau persoane fi­zice „generoase“, bani pe care apoi îi pla­sea­ză în companii cu potenţial mare de cre­şte­re. Fon­durile intră în acţionariatul businessurilor cu gândul de a sta, în medie, 3-5 ani, perioadă în care pompează cash şi know-how în dezvoltare, pentru ca apoi să vân­dă compania în câştig. Nu întotdeauna însă planul de acasă se potriveşte cu cel din târg.

♦ La fel ca în antreprenoriat, unde nu toate ideile se dovedesc a fi bune sau nu toate ajung afaceri de succes, nici în domeniul fondurilor de investiţii sau al multinaţionalelor, nu toate pariurile sunt câştigătoare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More