Costul falimentelor City Insurance și Euroins: FGA a plătit către păgubiți aproximativ 1,86 miliarde de lei până la 31 Martie 2024

by Redactia
13 views

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat marți că a plătit aproximativ 1,86 miliarde de lei către creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins, până la 31 martie 2024, după instrumentarea a peste 193.000 de cereri de plată. Falimentul City Insurance a fost decis definitiv de instanță în aprilie 2022, iar un an mai târziu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut oficial în instanță și falimentul Euroins.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) plătește falimentele în asigurări în special din banii colectați de la asigurătorii solvabili și activi din piața asigurărilor.

FGA a instrumentat un număr de 193.067 cereri de plată, până la 31 Martie 2024, pentru creditorii de asigurări ai societăților City Insurance și Euroins, astfel:

  • 143 de cereri de plată pentru City Insurance SA, cu o valoare aprobată la plată de 1,6 mld. Lei
  • 924 de cereri de plată pentru Euroins SA, cu o valoare aprobată la plată de 255,2 mil. Lei.

La data de 31 martie 2024, la FGA erau înregistrate în total (inclusiv cererile de plată anterior menționate):

  • 310 cereri de plată, pentru creditorii de asigurări ai Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance.
  • 219 cereri de plată, pentru creditorii de asigurări ai Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More