COTAR: “Transferurile intracompanie de bani ale Euroins, din luna februarie, trebuie investigate de ONPCSB”

by Redactia
28 views

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) consideră că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) ar trebui să verifice modul în care companie Euroins România a transferat, în cursul lunii februarie şi în prima jumătate a lunii martie, către compania reasigurătoare din interiorul companiei-mamă sumele de bani obţinute în ţara noastră.

Reprezentanţii COTAR susţin, într-o precizare trimisă ziarului BURSA, că Euroins a semnat în februarie 2023 un contract de reasigurare cu o companie din cadrul grupului din care făcea parte, iar clauzele contractului de asigurare denotă că documentul respectiv este orice altceva numai de reasigurare nu, atât timp cât banii erau mutaţi intracompanii.

“Una dintre clauze prevede că, dacă o parte a fost plasată sub orice formă de administrare de către un organism de reglementare (cum e cazul FGA), obligaţiile celeilalte părţi încetează. Adică, şi-au premeditat falimentul prin acest contract ştiind că urmează sa fie puşi sub administrare de către FGA.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More