Crește numărul companiilor care intră în insolvență în cea mai mare economie a Europei

by Redactia
17 views

Numărul companiilor din Germania intrate în insolvenţă a continuat să crească în ultimele luni, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă cea mai mare economie europeană, transmite DPA, conform Agerpres.

Conform datelor publicate marţi de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), numărul companiilor intrate în insolvenţă a crescut cu 22,4% în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2022, după un avans de 19,5% în septembrie. Ratele de creştere depăşesc 10% din iunie. Destatis precizează că cererile de insolvenţă sunt deseori incluse în statistici cu o întârziere de câteva luni.

În ultimii ani, multe companii au fost salvate de la faliment prin masive ajutoare de stat, în contextul efectelor pandemiei şi al crizei energetice. Prin urmare, experţii văd actuala creştere mai mult ca o normalizare.

De asemenea, Destatis a publicat datele finale pentru august, când tribunalele germane au înregistrat 1.556 de cereri de insolvenţă ale companiilor, cu aproximativ 35,1% mai multe decât în perioada similară din 2022.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More