Cum a pierdut România controlul asupra extracției de petrol și gaze. Industria metalurgică, pusă pe butuci de ruși

by Redactia
39 views

„Filiera rusă”, partea I. Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a treia lună, iar ostilitățile par a se întinde pentru foarte mult timp de-acum încolo.

La fel și efectele sancțiunilor aplicate economiei ruse oligarhilor din jurul lui Vladimir Putin, se vor simți timp îndelungat, dar acest război economic, între țările vestice și Federația Rusă, a început cu mult timp în urmă, mult mai insidios și penetrant în economiile europene. Ani de zile, țările democratice au închis ochii și s-au bucurat de banii veniți din spațiul ex-sovietic, bani cu care s-au fondat companii, s-au cumpărat fabrici și uzine. În România, mai mulți oligarhi ruși au participat la privatizarea unei bune părți din economie în domenii precise: industria metalurgică și industria de petrol și gaze, industrii care joacă un rol foarte important în evoluția și independența unei țări.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More