Cum înscriem o creanță izvorâtă din fapte penale în tabelul creanțelor în insolvență – Momentul nașterii acesteia (data producerii faptei sau momentul rămânerii definitive a hotărârii penale?)

by Redactia
15 views

Deschiderea procedurii insolvenței, guvernată de Legea nr. 85/2014 (Legea), are ca efect trasarea unei bariere pentru a delimita creanțele născute anterior pronunțării intrării în insolvență de creanțele născute ulterior acestui moment.

Totuși, când ne raportăm la obligații a căror existență și/sau întindere se stabilesc după trecerea unei perioade considerabile de timp de la data deschiderii procedurii insolvenței, momentul nașterii creanței devine greu de identificat. În prezentul articol, ne dorim să tratăm situația creanței izvorâte dintr-o faptă penală, existența și întinderea acesteia fiind, de obicei, stabilite după deschiderea procedurii, după un proces de lungă durată.

Legiuitorul a reglementat, la art. 102 alin. 8) din Lege, regula conform căreia Creanţa unei părţi vătămate din procesul penal se înscrie sub condiţie suspensivă, până la soluţionarea definitivă a acţiunii civile în procesul penal în favoarea părţii vătămate, prin depunerea unei cereri de admitere a creanţei.[…]”

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More