Recent, fostul vicepreședinte al Fiscului, Șerban Pop, și omul de afaceri Horia Simu au fost găsiți nevinovați la Curtea de Apel București, în rejudecare, pentru intervențiile făcute în 2014 la DIICOT-ul condus de Alina Bica în vederea clasării Dosarului Cuprom.
Inițial, cei doi luaseră câte patru ani de pușcărie pentru trafic de influență/ cumpărare de influență, încadrările juridice le-au fost schimbate în luare de mită/ dare de mită, pentru ca în final să fie achitați.
Și așa s-a ajuns la o situație ciudată. Cuprom a dispărut și nimeni nu este vinovat. Mulți foști angajați ai combinatului băimărean s-au trezit fără banii cuveniți, cu procese fără finalitate. Dar mai important, România a rămas fără unități productive în industria neferoaselor. În contextul actual, această lipsă este mai mult decât importantă. Dacă se vor relua activitățile în minele cu minerale rare, o problemă importantă va fi locul în care se va procesa minereul, locul din care se va scoate produsul finit. Un astfel de loc a fost combinatul Phoenix din Baia Mare, rebotezat Cuprom în era Simu. Pentru o aducere-aminte, vă prezentăm situația din Baia Mare, înainte și după venirea lui Simu la butoanele combinatului.