Damen Olanda cere falimentul șantierului naval Damen Mangalia. 70% dintre angajați intră în șomaj tehnic

by Redactia
15 views

Grupul olandez Damen a preluat în 2018 șantierul naval din Mangalia, alături de statul român. Buna înțelegere dintre părți s-a încheiat în august 2023, când Damen a anunțat că se va retrage din cauză că nu au fost respectate clauzele contractuale.

Damen Olanda a cerut marți falimentul șantierului naval Damen Mangalia, la care are 49% din acțiuni, pentru datorii neachitate care s-ar ridica la aproximativ 160 de milioane de euro. Aproape trei sferturi dintre angajați ar putea intra, din iunie, în șomaj tehnic.

Damen Holding BV a cerut marți deschiderea procedurii de faliment în cazul Damen Shipyards Mangalia pentru datorii neachitate și scadente de mult timp.

„Este vorba de o sumă de aproximativ 160 de milioane de euro. Reprezintă împrumuturile scadente pe care Damen le-a acordat societății de la momentul preluării acțiunilor, din 2018, până în prezent”, a explicat pentru Europa Liberă președintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurențiu Gobeajă.

Acțiunea vine după ce olandezii au cerut deja la Curtea Internațională de Arbitraj de la Viena rezilierea acordului de asociere din 2018 prin care statul român devenea acționar majoritar al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More