De ce ajunge România să importe lapte şi produse lactate de circa 1 mld. euro pe an? Micile fabrici locale abia supravieţuiesc. Cazul falimentului Zarand Lactate

by Redactia
14 views

Fabrica de lapte Zarand Lactate a început producţia în 1995, procesând 3.000 de litri de lapte pe zi. În 2007, antreprenorul Sabin Sorin Rişcuţa a demarat un proiect de modernizare şi creştere a capacităţii de procesare prin construirea unei noi fabrici, pentru care a făcut şi împrumuturi.

În timp însă, datoriile bancare au crescut mult şi au dus la insolvenţa companiei în 2016, după 20 de ani de activitate, iar în 2020 a fost declarat falimentul. De atunci, fabrica din Risculiţa, judeţul Hunedoara, este scoasă la vânzare, dar niciun investitor nu a fost interesat să o redeschidă, deşi importurile de lapte şi produse lactate în România cresc constant, ajungând aproape de 1 miliard de euro în 2023, conform statisticilor.

Mai mult, aceasta este doar una dintre micile fabrici de lapte din România care vindeau local şi s-au închis pe rând. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More