Dispare o companie de transport feroviar din România. În schimb, apare alta NOUĂ și Ministerul Transporturilor a spus care vor fi atribuțiile acesteia

by Redactia
34 views

Ministerul Transporturilor a anunțat că, din acest an, statul român va avea o nouă companie de transport feroviar și alta dispare. Concret, Societatea Carpatica Feroviar va prelua activitatea CFR Marfă, operator care a acumulat datorii enorme, de aproape patru miliarde de lei.

Noua companie va fi funcțională în următoarele șase luni, iar de anul viitor va putea transporta și marfă. Potrivit proiectului de hotârâre, transportatorul va juca atât un rol strategic, cât și unul comercial, informează Știrile Pro TV.

Mai exact, în situații de criză, cum ar fi război, pandemie, cutremur sau inundații, operatorul ar putea transporta produse petroliere, armament, medicamente, aparatură medicală, corturi, cărbune sau cereale.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More