Dominic Fritz: „În această iarnă, Colterm a fost în cea mai bună situație din ultimii 20 de ani

by Redactia
27 views

După ce fostul primarul al Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat că în mandatul lui Dominic Fritz datoria Colterm a crescut, ajungând la aproape 700 de milioane de lei, actualul edil reacţionează, infirmă această acuzaţie şi spune că în această iarnă, Colterm a fost în cea mai bună situație din ultimii 20 de ani.

„Domnul Robu dovedește din nou calitățile sale de expert al dezinformării. Colterm fiind în insolvență, conform legii nici nu poate să facă datorii noi, altfel ar intra în faliment. Sumele pe care le aruncă predecesorul meu în spațiul public sunt de fapt valoarea certificatelor de emisii neachiziționate în 2020, anul în care el a fost primar, și al amenzilor aferente. Această valoare crește și scade cu fluctuația valorii certificatelor la bursă”, declară primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Acesta mai spune că, după ce Guvernul Ponta a șters peste 80 de milioane de lei datorii la Colterm în anul 2012, anul în care Nicolae Robu a devenit primar în cadrul primul mandat, „a lăsat un dezastru în urmă după opt ani la Primărie. Am găsit, în noiembrie 2020, zero stocuri de cărbune, zero țevi refăcute, un contract de gaz care expira după trei zile, zero certificate cumpărate și peste 300 de milioane de lei de datorii”.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More