Doru Mihai Pârvu, Bastucescu – Pârvu: “Recomandăm antreprenorilor să solicite informații despre mecanismele de protecție, la primul simptom al stării de dificultate, înainte de a acumula datorii semnificative care duc inevitabil la blocarea activității”

by Redactia
9 views

· Interviu cu Doru Mihai Pârvu, coordonatorul departamentului de insolvență Bastucescu – Pârvu Law Firm & Insolvency

Cum apreciați piața insolvențelor din România, comparativ cu anii precedenți? Cum credeți că va fi în următorii ani?

Doru Mihai Pârvu:  Oficiul Național al Registrului Comerțului ne-a oferit în cadrul dezbaterii “Restructurarea – măsură de prevenire a insolvenței”, organizată de Financial Intelligence, informații precise și relevante despre numărul insolvențelor din România, arătând că, în perioada 2019 – primul trimestru al anului 2024, au fost înregistrate 34.087 de proceduri de insolvență, existând o creștere ușoară a numărului de insolvențe în anul 2023, comparabil cu anul 2022.

Din perspectiva practicianului în insolvență am observat un număr din ce în ce mai mare de antreprenori care solicită informații despre mecanismele prevăzute de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu o atenție din ce în ce mai mare asupra măsurilor de prevenire a insolvenței, cu precădere asupra procedurii concordatului preventiv.

Read More.

 

 

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More