Printre multele probleme cu care se confruntă antreprenorii români, de la piețele sensibile create de geopolitica mondială la lipsa de stabilitate legislativă din partea autorităților, o parte dintre aceștia se luptă în mod direct și cu incompetența Guvernului.
În acest caz este vorba despre antreprenorii care au depus proiecte pentru fonduri europene, în speranța de a deveni competitivi și de a se stabiliza în urma pandemiei Covid. Uniunea Europeană a lansat Programul Operațional Competitivitate, prin care companiile mici pot avea anumite achiziții decontate, în urma unui contract semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Această finanțare, numită POC 4.1.1, s-a terminat în 31 decembrie 2023, dar din lipsă de organizare din partea autorităților, mulți antreprenori sunt în pericol de a ajunge în faliment.
Banii promiși nu mai vin
Gazeta de Cluj a mai scris despre această problemă în primele zile ale acestui an, chiar după momentul în care MIPE nu a mai avut ce să facă pentru a se folosi de banii europeni. În acea clipă, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, a declarat pentru Gazeta de Cluj că în urma unor verificări făcute pe ultimul moment, 700 de proiecte care au fost acceptate inițial au devenit neeligibile.