După ce a ieșit din insolvență, Elcen ar putea băga Termoenergetica în faliment. Cum plătim toți pentru acest lanț al datoriilor

by Redactia
7 views

 Tocmai când se rezolvase una dintre problemele încălzirii în București, a apărut alta. La scurt timp după ce a scăpat de insolvență, furnizorul de agent termic al Capitalei, Elcen afirmă că are de primit 800 de milioane de lei de la operatorul serviciului de alimentare, Termoenergetica.

Elcen, care tocmai a scăpat de insolvență, a anunțat că ”în acest moment, Termoenergetica a acumulat datorii în valoare de cca. 800 milioane lei către Elcen, aferente lunilor de consum iulie-decembrie 2022. Pierderile din rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica (aflată în subordinea Primăriei Municipiului București), adică apa care se scurge în pământ, reprezintă un factor major în ceea ce privește acumularea acestor datorii uriașe.”

Din această sumă, pierderile din rețea ar totaliza 553 de milioane de lei. Lipsește însă o hotărâre de Consiliu General prin care PMB să recunoască efectiv plata acestor pierderi, afirmă Elcen. Fără recunoașterea datoriilor, furnizorul de agent termic susține că ar ajunge la un blocaj financiar care ar pune în pericol orice proiect de restructurare sau retehnologizare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More