EXCLUSIV. Bilanțul CFR Marfă pe 2023: cifră de afaceri în creștere, angajări de mecanici

by Redactia
22 views

Heading Title

Club Feroviar vă prezintă în exclusivitate bilanțul CFR Marfă pe 2023, pe baza datelor preliminare furnizate de transportatorul feroviar național. Anul trecut, operatorul de stat a transportat mai puține mărfuri decât în 2022, însă cifra de afaceri a fost în creștere. De asemenea, numărul mecanicilor de locomotivă angajați a fost mai mult decât dublu decât cel al celor care au ieșit la pensie.

În anul 2023, CFR Marfă a transportat aproximativ 15 milioane de tone de marfă, comparativ cu 17 milioane de tone transportate în anul 2022, se arată în răspunsul responsabililor CFR Marfă la solicitarea în acest sens a Club Feroviar.

Conducerea societății precizează că scăderea cu două milioane de tone a volumului de mărfuri a fost cauzată de reducerea cererii de transport a cărbunelui pentru Complexul Energetic Oltenia. În principal, CFR Marfă a transportat următoarele categorii de mărfuri: cărbuni, produse petroliere, cereale, ciment și produse metalice (fier vechi și produse laminate).

În trafic internațional, CFR Marfă a transportat în anul  2023 un volum de 2,3 milioane de tone de marfuri, față de 1,5 milioane de tone cât a transportat în anul anterior. Principalii parteneri au fost clienți din Ungaria, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More