EXCLUSIV | Cum s-au ”sifonat” banii din Blue Air? Raportul-bombă pe care GÂNDUL îl dezvăluie în premieră (Ep. 1)

by Redactia
32 views

Un raport-bombă care privește situația financiară a Blue Air a intrat în posesia reporterilor speciali ai GÂNDUL și arată exact cum s-au scurs banii din companie, în loc ca încasările să fie folosite la redresarea acesteia. Astăzi, prezentăm prima parte a unor dezvăluiri care vor vorbi de la sine despre cum a colapsat Blue Air. Autoritățile responsabile au finalizat analiza situației financiare a companiei aviatice low-cost Blue Air, iar aceasta este cu adevărat dezastruoasă, așa cum arată raportul Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), consultat în exclusivitate de Gândul.

„Dezastruoasă” este termenul folosit de președintele AAAS pentru situația Blue Air, într-un interviu acordat pentru Gândul, pe baza datelor preliminare de la preluatea pachetului majoritar al societății. AAAS deține în prezent  75% din acțiunile Blue Air Aviation, după ce statul român a executat scrisoarea de garanție pentru că nu și-a mai îndeplinit obligațiile după ce primit un ajutor de stat substanțial, de peste 61 milioane de euro, în cea mai grea perioadă a pandemiei de COVID-19.

Dacă atunci când a fost preluată de stat, societatea se afla în concordat preventiv, tocmai pentru a evita intrarea în insolvență, Tribunalul București a aprobat, în 21 martie, această procedură.

Read More.

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More