EXCLUSIV. Eurohold vrea încă 500 de milioane de lei de la Euroins în baza contractului prin care a scos deja 1,5 miliarde de lei din companie

by Redactia
63 views

Grupul bulgar Eurohold, acționarul companiei Euroins România, intrată în faliment anul trecut, a cerut înscrierea în tabelul creditorilor companiei cu 500 de milioane de lei, însă solicitarea sa a fost respinsă de către CITR – lichidatorul companiei, conform informațiilor Libertatea. Bulgarii au contestat decizia în instanță și au dat în judecată Euroins și în Bulgaria, la un tribunal arbitral.
Partea bulgară a argumentat că este îndreptățită la aceste sume din executarea contractului de reasigurare semnat în februarie 2023 de către Euroins România cu EIG Re, companie de reasigurare din cadrul grupului bulgar, a declarat, Paul-Dieter Cîrlănaru, directorul executiv al CITR.

Libertatea a scris anul trecut, într-o serie de investigații, că în baza acelui contract, Euroins România a transferat în Bulgaria toate activele societății, respectiv 1,5 miliarde de lei, cu puțin timp înainte de ridicarea licenței de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Read More.Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More