EXCLUSIV Fostul lider al furnizorilor concurențiali de energie pregătește o fabrică de contoare. Inițial a vrut s-o preia pe cea de la Timișoara, acum în insolvență

by Redactia
13 views

Compania Getica 95 Com, fosta lideră a pieței concurențiale românești de furnizare de energie electrică de dinaintea crizei energetice, aflată în continuare în Top 10 de profil, cu cotă de 4,7% în februarie, conform ultimelor date, planifică să investească în construirea unei fabrici de contoare de consum de curent în România, după ce, inițial, intenționase să o preia pe cea de la Timișoara, cea mai mare din țară, a AEM SA, a declarat, pentru Profit.ro, proprietarul și conducătorul Getica, Viorel Tudose.

Furnizorul de energie, care a ieșit din insolvență în august 2023, după o reorganizare de circa 2 ani, a terminat anul trecut cu profit net de aproape 64 milioane lei, mai mult decât dublu față de cel din 2022, la un rulaj de peste 1 miliard de lei.

″Am fost în discuții avansate cu cei de la AEM Timișoara pentru a lucra împreună, dar nu a existat pentru o colaborare. Am încercat apoi să cumpărăm pachetul majoritar de acțiuni, dar nu am reușit nici asta, compania intrând în insolvență. Suntem în negocieri acum cu un producător din Germania, acordurile de confidențialitate încheiate mă împiedică să-i dezvălui numele. În primă fază, ei vor produce tipul de contor pe care ni-l dorim noi, dar vrem să și investim, ca să facem o fabrică de contoare în România.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More