EXCLUSIV. Primul spital din România unde managerul a anunțat falimentul din cauza salariilor, după ce a fost modernizat cu 15 milioane de euro. Se câștigă, în medie, 10.600 de lei brut pe lună și sunt 500 de angajați în spital, într-un oraș cu 8.000 de locuitori

by Redactia
16 views

​„Am anunțat personalul că nu mai avem bani, pentru că salariile consumă 99% din buget”, spune Sorin Mehedințu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, Gorj. Managerul susține că spitalul are datorii de 5,9 milioane de RON, echivalentul a aproape 1,2 milioane de euro.

  • Managerul a declarat pentru HotNews ceea ce a spus și angajaților: ”99% dintre cheltuieli sunt cu salariile”.
  • Calculele HotNews.ro, realizate pe bugetul oficial al spitalului pe 2024, arată costuri cu personalul reprezentând 85% din bugetul total. În cifre absolute, din bugetul anual de 83 de milioane de lei al Spitalului orășenesc Târgu Cărbunești, 70 de milioane de lei reprezintă costurile cu personalul.
  • Lunar, costurile cu veniturile angajaților sunt de 5,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă pe fiecare angajat, în medie, 10.600 de lei brut.

Medicii și restul personalului spitalului orășenesc de urgență Târgu Cărbunești, oraș de 8.000 de locuitori la 25 de kilometri sud-est de Târgu Jiu, au fost convocați de manager pentru a fi anunțați că spitalul este la un pas de incapacitate de plată și poate deveni primul din România care intră în faliment.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More