EXCLUSIV SURPRIZĂ Ioan Niculae poate pierde InterAgro SA

by Redactia
41 views

Familia omului de afaceri Ioan Niculae riscă să piardă – în mod ilegal, susțin el și fiica sa – controlul asupra InterAgro SA, principala companie din grupul omonim, înființată în 1994, un business cu profil agricol aflat în insolvență de 8 ani, dar totodată activ operațional, în curs de implementare a planului de reorganizare și de plată a creanțelor aprobat de creditori și dispunând de active de peste jumătate de miliard de lei, conform datelor Profit.ro.

Niculae controlează compania indirect, prin intermediul Interaction SRL, fondată în 1991 și de asemenea în insolvență, care are 76,46% din acțiunile InterAgro SA. Acționari minoritari la InterAgro SA sunt fiica lui Ioan Niculae, Adina Niculae (18,82%), și britanica Claire Marie Bilton (4,71%). Ioan Niculae deține 51,28% din capitalul Interaction SRL, restul titlurilor fiind în posesia lui Bilton, potrivit termene.ro.

În primăvara anului trecut, mai precis în martie 2023, societatea Nitramonia BC a antreprenorului băcăuan Eusebiu Guțu, deținătoare a unei creanțe de aproape 45 milioane lei asupra Interaction SRL, garantată cu deținerea majoritară a acesteia la InterAgro SA, a obținut o decizie judecătorească de încuviințare a valorificării creanței, prin scoaterea la vânzare a pachetului de 76,46% din capitalul InterAgro SA, potrivit documentelor de insolvență ale celor două companii, analizate de Profit.ro.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More