EXCLUSIV Un broker mare, cu sute de mii de clienți pe RCA, are probleme financiare majore. Controlat de ASF, anunță că vrea insolvența. Brokerul invocă o fraudă de milioane comisă de firma soției unui cunoscut fost șef din asigurări

by Redactia
103 views

Încă un scandal care poate deveni penal în lumea brokerajului de asigurări. Scăderea comisioanelor, inclusiv pe fondul plafonării celor din RCA la maximum 8%, scoate la lumină problemele grave de lichiditate pe care le au unii dintre intermediari. De această dată este vorba despre Exa Broker, unul dintre cei mai mari din zona de Vest și locul opt pe țară în privința inermedierii de RCA.

Un control al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF)  la Exa Broker, unul dintre cei mai mari intermediari din RCA și jucător foarte aproape de top 10 la general, a debutat cu o surpriză. La prima întâlnire cu oamenii Autorității, responsabilii Exa Broker, intermediar controlat de orădeanul Cristian Ile, un broker cu o reputație bună în piață,  au comunicat faptul că au intenția de a declanșa procedura de insolvență deoarece au probleme cu lichiditățile.

Conform unor surse apropiate societății de brokeraj, documentele au fost deja înaintate Tribunalului. De precizat, totuși, că până la deschiderea unei proceduri este cale lungă, acest lucru trebuind aprobat de către un judecător, în fața căruia oricum se va ajunge doar dacă documentația depusă este în regulă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More