EXCLUSIV ZF. Eşecul unui fond de investiţii: Cristian Rusu răscumpără producătorul şi retailerul de mobilă Casa Rusu la cinci ani de la vânzarea către fondul de investiţii Greenbridge din Suedia, care a băgat businessul în concordat preventiv

by Redactia
14 views

Antreprenorul Cristian Rusu şi familia sa au răscumpărat grupul Rus Savitar-Casa Rusu, activ în producţia şi retailul de mobilă, la cinci ani după ce au vândut compania către fondul de investiţii Greenbridge din Suedia, arată datele ZF.

Mai exact, fondul de investiţii Greenbridge Partners a preluat în 2019 un pachet majoritar (75%) din acest grup, pentru ca în 2022 să cumpere şi restul de acţiuni de la an­treprenorii fondator.

Apoi, în 2023, compania care operează pro­ducţia a intrat în concordat preventiv la propria ce­re­re. Aceasta este o procedură judiciară de pre­ve­nire a insolvenţei, a cărei deschi­dere sus­pendă executările silite. Scopul este acela de restructurare a businessului.

Până la momentul publicării acestei ştiri, Cristian Rusu nu a putut fi contactat pentru detalii privind această tranzacţie. Dealul a fost parafat pe final de 2023, arată datele ZF.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More