Fabrica de utilaj greu Fortus Iași s-a întors în proprietatea statului. Combinatul ridicat în perioada ceaușistă are o „zestre” de 140 ha într-un mare oraș al României. Ce face statul cu ea?

by Redactia
211 views

Fostul Combinat de Utilaj Greu Fortus Iași a revenit la stat, după un deceniu de insolvențe, faliment și reorganizare. Potrivit unei HG promovate pe site-ul SGG în ultimele zile ale anului trecut, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a intrat în posesia activelor Fortus, în contul unei datorii la bugetul statului de 238 milioane lei, și acum înscrie terenurile fabricii în rândul bunurilor și domeniul public al statului. Fabrica nu mai este funcțională, așa că AAAS are ca scop acum să valorifice activele în a căror posesie a intrat. Și nu sunt puține. Combinatul dispune de circa 1,4 milioane de metri pătrați, atât platforma industrială proprie cât și dependințe, cât și mai multe corpuri de clădire. 40de hectare sunt în intravlianul Iașiului.

Terenuri comasate reprezintă circa 680.000 de metri pătrați. Restul, până la 1,4 milioane mp, reprezintă terenuri disparate, unele între care se intercalează alte terenuri ce țin de Primăria Iași sau sunt în posesia unor alți proprietari.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More